Praktische zaken

Lesrooster en vakanties

De leerlingen van de onderbouw (1e en 2e jaar) hebben andere les- en pauzetijden dan de overige leerlingen. Iedere leerling ontvangt altijd een up-to-date rooster van de tijden, vakken, docenten en lokalen. Wijzigingen geven wij door via Magister en deze website.

> Bekijk de lestijden
> Bekijk de vakanties 2017/2018

Ziekte en verzuim

Om de afmeldingen bij ziekte en ander verzuim goed te stroomlijnen, hebben we een aantal regels opgesteld. Onze school heeft twee verzuimmedewerkers in dienst, die nauw contact hebben met de leerplichtambtenaar en schoolarts. We geven graag informatie over de regels rondom ziek- en afmeldingen, contactpersonen en hoog verzuim.

> Meer over ziekte en verzuim

Bijzonder verlof

In enkele gevallen is het mogelijk voor ouders om bijzonder verlof aan te vragen voor hun kind. De coördinator behandelt deze schriftelijke aanvragen. Extra vakantiedagen, buiten de reguliere vakanties, mogen we i.v.m. de leerplichtwet in principe niet toewijzen. We geven graag informatie over de regels rondom bijzonder verlof, contactpersonen en de aanvraagroute.

Schoolboeken

Onze school stelt aan het begin van het jaar voor alle leerlingen de leer- en werkboeken kosteloos beschikbaar. We gaan er vanuit dat uw kind zuinig omgaat met de geleende spullen. Mochten de boeken toch beschadigd en onbruikbaar zijn na gebruik, dan moeten wij hiervoor helaas kosten in rekening brengen.

Ouderbijdrage

Voor een aantal activiteiten en voorzieningen ontvangen wij geen subsidie vanuit het Ministerie van OCW. Deze activiteiten en voorzieningen vallen buiten het reguliere lesprogramma, maar vinden wij wel belangrijk voor onze leerlingen. Wij vragen daarom aan u als ouders om een vrijwillige ouderbijdrage. We stellen de hoogte hiervan jaarlijks vast en innen de bijdrage via het schoolloket.

Werken met Magister

Binnen onze school werken wij met de online tool Magister. Hiervoor ontvangen zowel ouders als leerlingen inloggegevens. Na het inloggen kunt u de cijfers uw kind volgen, maar ook wijzigingen in het rooster en bijvoorbeeld een melding voor het te laat komen zijn hier te zien. De tool is gebruiksvriendelijk voor ouders en leerlingen. We geven graag informatie over het werken met Magister.

Ouderplatform

De mening en feedback van ouders is belangrijk voor ons als school. Daarom hebben wij het ouderplatform in het leven geroepen. Dit platform bestaat uit acht ouders, die de ouders binnen school vertegenwoordigen.

NEEM CONTACT OP