Activiteiten: plezier buiten school

Het gaat bij ons op school natuurlijk niet alleen om leren. Een fijne schooltijd hebben is ook ontzettend belangrijk. Daarom organiseren we allerlei leuke activiteiten, zoals sportdagen, schoolfeesten, schoolreisjes, studiereizen en klassenuitjes.

Studiereizen

Leren buiten de schoolmuren: superleuk en nuttig vinden wij. Tijdens de studiereizen leer je van alles over de stad en het land waar je bent. Je neemt de cultuur en geschiedenis onder de loep, door het echt te ervaren. Ook eet je soms samen met je klas en de docenten en slaap je bijvoorbeeld in een jeugdherberg of gastgezin. Een echte belevenis, die je waarschijnlijk nooit meer vergeet!

Excursies

Met geschiedenis naar Archeon, met aardrijkskunde naar Geofort, Essen en Amsterdam of met maatschappijleer naar de Tweede Kamer. Ons onderwijsaanbod zit vol met vakexcursies: met heel veel schoolvakken ga je minimaal 1 keer op excursie tijdens je schoolloopbaan. Tijdens een excursie (een leerzaam schoolreisje) leer je meer over het vak, maar dan in de praktijk!

Klassenuitjes

Als klas een team zijn, waarin iedereen zich veilig voelt en de sfeer goed is. Daar werken we aan door uitstapjes te organiseren voor de hele klas. Wat je gaat doen hangt helemaal af van de docent, wat er op dat moment actueel is en wat jullie als groep leuk vinden. Zo was er een klas die genoot van een ouderwets middagje schaatsen, maar ook bowlen of een barbecue behoren tot de mogelijkheden!

Een bijzondere herinnering? Dat is absoluut onze reis naar Duitsland. We kregen een rondleiding door de Dr. Oetkerfabriek, waar we natuurlijk van alles mochten proeven. Ook hadden we genoeg vrijheid om zelf de omgeving te ontdekken, we hebben het heel gezellig gehad.

Schoolfeesten

Dansen, kletsen en even niet met leren bezig zijn? Dat kan op het jaarlijkse schoolfeest van onze school. Zo organiseren we voor de onderbouw jaarlijks een echt gala op school, waar je natuurlijk welkom bent in galakleding. Voor de bovenbouw en examenklas hebben we een leuke locatie buiten school geregeld voor het gala. De DJ maakt van ieder schoolfeest weer een bijzondere avond!

Ieder jaar hebben we een kerstgala, dat is altijd leuk om naartoe te gaan. Ook zijn de uitstapjes en excursies met mijn klas zeker de moeite waard.

Mission Olympic

Hou jij van voetbal, hockey of badminton? Zie jij een vleugje competitie en een berg gezelligheid wel zitten? Doe dan mee met Mission Olympic! We maken meerdere teams en strijden tegen andere scholen tijdens landelijke sporttoernooien. Mission Olympic valt ook onder ons fLExtra-aanbod!

Bèta-olympiades

Voor de uitblinkers in biologie, natuurkunde en scheikunde zoeken we altijd nieuwe uitdagingen. Meedoen aan een landelijke olympiade en strijden tegen andere bèta-wonders is er zo één! Durf jij het aan om jouw kennis te testen? De Bèta-olympiade valt ook onder ons fLExtra-aanbod!