Onze school: iets voor jou?

Bij ons op school vind je de uitdaging die je zoekt. Je maakt er zelf keuzes voor je toekomst. Ons motto is dan ook: De keuze is aan jou!

Hou jij erg van rekenen? Dan zou ons bèta-excellentieprogramma iets voor je kunnen zijn. En ga je naar de mavo en wil je graag meer mogelijkheden? Kies dan voor een stevige basis met onze mavo-plus. En in havo 3 kan je kiezen voor de vwo-route, zo stroom je gemakkelijker door naar het vwo. Is Lyceum Elst iets voor jou? Lees snel verder en oordeel zelf!

Een stevige basis met mavo-plus

Ga je naar de mavo, maar wil je net wat meer kansen en uitdaging? Dan is onze mavo-plus klas een goede opstap voor je. Mavo-plus betekent: altijd 7 examenvakken en standaard wiskunde en biologie in je pakket. Het biedt een goede aansluiting op verschillende MBO-richtingen en de havo.
> Meer over mavo-plus

De brugklas die bij jou past

Misschien weet je nog niet welk niveau het beste bij jou past. Starten in een dakpanklas is dan ideaal. We hebben dakpanklassen voor mavo/havo en havo/vwo. Aan het einde van het brugjaar bespreken de docenten welk niveau het beste bij je past. Is de juiste richting voor jou al een duidelijke zaak? Dan kies je direct voor de mavo of vwo-brugklas.
> Meer over de brugklas die bij jou past

Bèta-excellentie voor rekenwonders en onderzoekers

Is rekenen jouw talent? Hou je van programmeren of onderzoeken? Is ‘daarom’ voor jou geen antwoord? Dan krijg je de kans dit extra te ontwikkelen. Ons bèta-excellentie programma biedt je een mooie uitdaging. Je werkt aan projecten, die alles behalve stoffig zijn. Battle tegen andere scholen tijdens een olympiade en leer te experimenteren.
> Meer over bèta-excellentie

Kies jouw extra uitdaging

Ben jij nieuwsgierig naar jouw talenten? Of weet jij al waar je goed in bent, maar zoek je extra uitdaging? Dankzij de talenturen in de brugklas kies je zelf welk talent je wilt ontwikkelen. En voor extra uitleg, het inhalen van proefjes of een boost voor je sociale vaardigheden zet je je fLExuren in.
> Meer over talenturen
> Meer over fLExuren

Beleef avonturen op de Q-highschool

Wil jij jezelf uitdagen en heb je interesses die verder gaan dan de gewone schoolvakken? Vanaf het 3e jaar kan je met gelijkgestemden van andere scholen boeiende vakken als filosofie of Wiskunde D volgen. Of los je liever samen vraagstukken op, waarbij je zelfs kennis maakt met bedrijven?
> Meer over de Q-highschool

Leuke activiteiten op en buiten school

Natuurlijk is er ook ruimte voor leuke activiteiten en ontspanning op onze school. Dat begint al met het gezellige brugklaskamp! Ook hebben we ieder jaar een schoolfeest en zijn er schoolreizen naar Londen, Rome en Frankrijk. Ons gloednieuwe sportcourt is een populaire plek. En uitstapjes met de klas? Die organiseren docenten regelmatig. Een kijkje nemen bij De Nederlandsche Bank of een culturele voorstelling bijvoorbeeld, maar ook lekker schaatsen of samen aan de slag met social media.
> Meer over leuke activiteiten

Persoonlijk contact en veilige omgeving

We leren jou graag persoonlijk kennen. Een vast aanspreekpunt binnen school is erg handig, daarom heb je altijd een mentor bij ons op school. Hij of zij helpt je op weg en kijkt of alles goed gaat. Om onze school veilig en gezellig te houden, hebben we ook een aantal schoolregels opgesteld. Ook letten we op pestgedrag en zorgen we voor gezamelijke activiteiten om elkaar beter te leren kennen.
> Meer over onze schoolregels

Goed bereikbaar en een vertrouwd gevoel

Onze school staat niet in een drukke, stadse omgeving. Je vindt ons in een fijne woonwijk in Elst. Dat voelt vertrouwd, ook kan je de school goed bereiken. Woon jij in Elst, een dorp in Overbetuwe of Lingewaard, in Arnhem-Zuid of Lent? Kom dan op de fiets, pak de trein of bus.