De keuze is aan jou!

Vind jij het fijn om zelf een draai te geven aan je tijd op school? Wil je jouw interesses en talenten benutten en doen waar jij blij van wordt? Op Lyceum Elst volg je natuurlijk een basisprogramma, maar kan je ook zelf richtingen kiezen. De keuze is aan jou!

Kies voor een stevige basis met extra vakken

Om te beginnen kies je natuurlijk het opleidingsniveau dat bij je past: mavo, havo of vwo. Wil jij je basis verstevigen en goed kunnen doorstromen naar een hoger niveau of vervolgopleiding? Dan kan je binnen de mavo en havo kiezen voor extra vakken en meer uitdaging.

> Meer over opleidingsniveaus

Ga voor het profiel dat bij jou past

In mavo 2 of havo/vwo 3 maak je een keuze voor een profiel. Ben jij een echte cultuurliefhebber? Of wil je je juist richten op de natuur en techniek? Ontdek waar jouw interesses liggen en kies het profiel dat bij je past. Naast het profiel zijn er altijd een aantal verplichte vakken: Nederlands, Engels, wiskunde en biologie.

Gebruik je fLExuren zoals jij het wilt

Naast de reguliere lessen krijg je in ieder leerjaar 2 fLExuren per week. Deze uren mag je zelf invullen, we geven je opties om uit te kiezen. Zo kan je extra uitleg voor een moeilijk vak krijgen, proefjes inhalen of studievaardigheden leren.

Ontwikkel jezelf optimaal met talenturen

In de brugklas plannen we naast fLExuren ook talenturen voor je in. Dankzij de talenturen in de brugklas kies je zelf welk talent je wilt ontwikkelen. Misschien weet jij al waar je goed in bent, of je wilt juist iets nieuws ontdekken. De talenturen bieden je deze keuzevrijheid.

Loop voorop als rekenwonder dankzij bèta-excellentie

Nog een keuze die jij kunt maken, is meedoen aan het bèta-excellentieprogramma. Je werkt aan boeiende projecten, waarbij we de exacte vakken verbinden. Zoek je verdieping en verbreding in alle leerjaren? The sky is the limit!

> Meer over bèta-excellentie

Vul je eigen Maatschappelijke Stage in

Iets goeds doen voor de samenleving, dat vinden wij als school erg belangrijk.  Je krijgt daarom uren om in te vullen met een Maatschappelijke Stage. Ga jij koffie schenken in het bejaardentehuis, helpen wilgen knotten of toch liever een voetbalteam trainen?