De keuze is aan jou!

Vind jij het fijn om zelf invloed te hebben op je tijd op school? Wil je jouw interesses en talenten benutten en doen waar jij blij van wordt? Op Lyceum Elst volg je natuurlijk een basisprogramma, maar kan je ook zelf richtingen kiezen. De keuze is aan jou!

Kies voor een stevige basis met extra vakken

Wil jij je basis verstevigen en goed kunnen doorstromen naar een hoger niveau of die ene vervolgopleiding? Dan kan je op vwohavo of mavo kiezen voor extra vakken en meer uitdaging.

> Meer over opleidingsniveaus

Ga voor het profiel dat bij jou past

In mavo 2 en in havo of vwo 3 maak je een keuze voor een profiel. Ben jij een echte cultuurliefhebber? Of wil je je juist richten op de natuur en techniek? Ontdek waar jouw interesses liggen en kies het profiel dat bij je past.

Je kunt op deze school zelf keuzes maken, die bij je passen. Ik heb bijvoorbeeld voor Natuur & Techniek gekozen en wil in de toekomst graag iets met luchtvaart doen.         Hendrik – 5 vwo

Gebruik je fLExuren zoals jij het wilt

Naast de reguliere lessen krijg je in ieder leerjaar 2 fLExuren per week. Deze uren mag je zelf invullen, we geven je opties om uit te kiezen. Zo kan je extra uitleg voor een moeilijk vak krijgen, proefjes inhalen of studievaardigheden leren.
> Meer over fLEx-uren

Leer ook buiten de les met fLExtra

We leren bij ons op school niet alleen binnen het reguliere schoolprogramma. Leerlingen die dat willen, kunnen er zelf voor kiezen om iets extra’s te doen. Dat noemen we bij ons op school fLExtra. Zo nemen leerlingen deel aan ons bèta-excellentieprogramma, wedstrijden op verschillende vakgebieden (Olympiades), doen ze mee aan debatwedstrijden (Op weg naar het Lagerhuis, UNICEF debattoernooi, NK debatteren) en aan sociale en culturele activiteiten of programma’s op hogescholen of universiteiten. Daarnaast kunnen leerlingen bijvoorbeeld andere leerlingen helpen in ons tutorprogramma. Als leerlingen deelnemen aan deze activiteiten, krijgen ze daarvan een certificaat (‘Testimonium’) bij hun rapport en diploma, zodat leerlingen er een getuigschrift van hebben. Al deze activiteiten zijn extra en flexibel: daarom noemen we ze fLExtra.

Ontwikkel jezelf optimaal met talenturen

In de brugklas plannen we naast fLExuren ook talenturen voor je in. Dankzij de talenturen in de brugklas kies je zelf welk talent je wilt ontwikkelen. Misschien weet jij al waar je goed in bent, of je wilt juist iets nieuws ontdekken. De talenturen bieden je deze keuzevrijheid.
> Meer over talenturen

Ga het avontuur aan op de Q-highschool

Ben jij nieuwsgierig en in voor een boeiend avontuur? Wil je je horizon verbreden, buiten de standaard schoolvakken om? Dan is de Q-highschool echt iets voor jou. Samen met leerlingen van andere Quadraamscholen volg je vakken als filosofie en Wiskunde D en los je interessante vraagstukken op.
> Meer over de Q-highschool

Vul je eigen Maatschappelijke Stage in

Iets goeds doen voor de samenleving, dat vinden wij als school erg belangrijk.  Je krijgt daarom uren om in te vullen met een Maatschappelijke Stage. Ga jij koffie schenken in het bejaardentehuis, helpen wilgen knotten of toch liever een voetbalteam trainen?
> Meer over de Maatschappelijke Stage