Q-highschool: boeiende avonturen

Ben jij nieuwsgierig en in voor een boeiend avontuur? Wil je je horizon verbreden, buiten de standaard schoolvakken om? Dan zijn de lessen en uitdagingen van de Q-highschool echt iets voor jou. Samen met leerlingen van andere Quadraamscholen volg je nieuwe vakken en los je interessante vraagstukken op.

De Q-highschool in het kort

Vanaf het schooljaar 2018/2019 kan je je aanmelden voor de Q-highschool. Dit programma is ontwikkeld door ons onderwijsbestuur Quadraam. Samen met leerlingen van andere scholen kan je interessante modules en (nieuwe) vakken volgen, die onze school niet aanbiedt. Ook mag je meedoen aan programma’s waarbij je leervragen onderzoekt. De Q-highschool biedt je hierdoor extra uitdaging, je kunt je vakkenpakket aanvullen èn gaat op een onderzoekende manier aan de slag.

Ik volg dit jaar filosofie via de Q-highschool en dat bevalt me goed. Het leuke is dat ik zelf de onderwerpen kies die ik interessant vind en certificaten kan verdienen. Filosofie is een bijzondere aanvulling op mijn profielvakken, ook laat is zo zien dat ik wel wat in mijn mars heb.    Maud – 4 vwo

Een bijzonder extra vak volgen? Kies voor een parcours

Binnen de Q-highschool vind je parcoursen en avonturen. Zit jij in de bovenbouw havo of vwo? Dan kan je voor een bijzonder extra vak kiezen, dat volg je acht weken lang. Deze parcoursen volg je binnen de Q-highschool, bijvoorbeeld omdat er op onze school weinig vraag naar is. Op dit moment zijn er de uitdagende vakken:

• Wiskunde D
  • Informatica
  • Filosofie

De komende jaren breiden we dit verder uit met vakken als bedrijfseconomie (Management & Organisatie), Spaans, Chinees, Arabisch of muziek.

We bieden voor het eerst ook een module aan in de onderbouw: in 3 havo en 3 vwo kan je nu kennismaken met het vak filosofie.

Een boeiend vraagstuk oplossen? Kies voor een avontuur

Ook een avontuur neemt acht weken in beslag. Iedereen mag zich hiervoor aanmelden, dus ook als je in de onderbouw zit (mavo/havo/vwo). Je gaat samen met andere leerlingen een vraagstuk oplossen, die je zelf of samen met anderen bedenkt.

“Hoe organiseer je een top festival? Wat zijn de tien meest geloofwaardige mythes over voeding?”

Jullie krijgen begeleiding van een docent en onderzoeken allerlei kennisgebieden, ook ontmoet je mensen van wie je veel kunt leren in de praktijk. Experimenteren, fouten maken en opnieuw beginnen staan hierbij voorop.

Praktische informatie en aanmelden

Iedere acht weken start een nieuwe periode, vier keer per jaar. Je kunt dus regelmatig iets anders kiezen. De Q-highschool vindt steeds op een andere school plaats. Daar kan je naartoe gaan, ook hebben we een lokaal ingericht waar je op afstand lessen kunt volgen, via de webcam. Een mooie nieuwe mogelijkheid! Wil je weten welke mogelijkheden er voor jou zijn binnen de Q-highschool of je direct aanmelden?

Neem dan contact op met dhr. Lobo-van Vliet, contactpersoon van en docent filosofie aan de Q-highschool. Zijn e-mailadres: g.lobo@lyceumelst.nl