Eindexamen: wat nu?

Eindexamen doen

Zit jij in mavo-4, havo-5 of vwo-6? Dan doe je dit jaar eindexamen. Een spannende tijd voor jou, maar ook voor je familie en voor de docenten op school. Natuurlijk willen we graag dat iedere eindexamenkandidaat slaagt voor het examen. We helpen je graag op weg om je goed voor te bereiden.

Eindexamenreglement en PTA’s

Net als voor het overgaan naar de volgende klas, zijn er ook regels voor het behalen van het eindexamen. We hebben een examenreglement opgesteld, het is goed dit door te lezen. Ook kan je het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) bekijken dat bij jouw klas hoort.

Download het examenreglement   Download de PTA’s

Dyslexie examentraining

Heb jij extra hulp nodig bij de voorbereiding van je eindexamens? Voor leerlingen met een dyslexieverklaring organiseren wij een speciale examentraining. Ook leer je hulpmiddelen te gebruiken. Je kunt je hiervoor aanmelden via je mentor.

Vragen over de examens en reglementen?

Heb je de informatie doorgelezen en toch nog vragen over het eindexamen, de normen of het PTA? Neem dan contact op met Dhr. J. Baank – j.baank@lyceumelst.nl (examensecretaris mavo) of Dhr. H. van Gisbergen –h.vangisbergen@lyceumelst.nl (examensecretaris havo en vwo).

Extra examentraining in de buurt?

Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de (school)examens, bieden wij de mogelijkheid om een extra examentraining te volgen. Wij zijn daarom, net als voorgaande jaren, een samenwerking aangegaan met Lyceo. Dit zorgt ervoor dat de examentrainingen worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

Direct inschrijven
Inschrijven voor een examentraining kan via www.lyceo.nl/lyceumelst. Wij raden u van harte aan om niet te lang te wachten met inschrijven, zodat u verzekerd bent van een plek.

Meer weten?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de examentrainingen of over Lyceo? Neem dan contact op met Lyceo door te bellen naar 071-79 000 40 of kijk op www.lyceo.nl.