Onze school: iets voor uw kind?

Op Lyceum Elst bieden we leerlingen de uitdaging die ze nodig hebben. Is uw kind bijvoorbeeld een echte onderzoeker en goed in rekenen? Dan kan het bèta-excellentieprogramma een slimme keuze zijn. Door verschillende leerroutes aan te bieden, kan uw kind goed doorstromen naar een hoger niveau. En wilt u hiernaast profiteren van de voordelen van traditioneel onderwijs? Uw kind kan bij ons rekenen op klassikaal onderwijs, aangevuld met eigen keuzes en indien nodig extra ondersteuning.

Een solide basis, daar komt uw kind verder mee

Wil uw kind graag een goede voorbereiding op een vervolgstap? Dan is de mavo-plus een uitstekende keuze. Vanaf het derde leerjaar zorgt deze stroming binnen de mavo voor een solide basis. De aansluiting op het MBO én de havo is goed. Ook kan uw kind binnen de havo kiezen voor net wat meer uitdaging, door een extra examenvak of de vwo-route. En wist u dat wij momenteel de enige vwo-opleiding in Elst bieden?
> Meer over onze opleidingsniveaus

Optimale ontwikkelingskansen

Iedereen heeft zijn eigen talent, wij bieden graag alle mogelijkheden dit te ontdekken en te ontwikkelen. Is het nog niet duidelijk welk niveau het beste bij uw kind past? Dan is starten in een dakpanklas mavo/havo of havo/vwo een oplossing. Is het juist duidelijk dat uw kind past op de mavo of juist het vwo? Dan kiest u direct voor de passende brugklas. Iedere leerling krijgt talenturen en fLExuren om in te zetten. Het ontwikkelen van talenten, nieuwe vaardigheden leren en zwakkere punten versterken staan hierbij centraal.

Maatschappelijk bewustzijn

De kinderen van nu zijn de toekomst. Bewust bezig zijn met de wereld om hen heen is dan ook waardevol. Eén van de manieren waarop wij hier als school aan werken, is het aanbieden van de Maatschappelijke Stage. Iedere leerling doet hier verplicht aan mee en levert zo een mooie bijdrage aan de maatschappij. Denk aan koffie schenken in een verzorgingstehuis, meehelpen met wilgen knotten of training geven aan een groep kinderen. Een hele leerzame ervaring voor uw kind.

Contact met ouder en kind

Het is belangrijk dat uw kind zich veilig en prettig voelt op school. Daarom krijgt hij/zij direct een mentor toegewezen, die helpt bij vragen en onzekerheden. Ook hebben wij regelmatig contact met u als ouder. Zo bent u welkom op ouderavonden, tijdens 10-minuten gesprekken en kunt u altijd een afspraak maken wanneer u vragen heeft. Schoolresultaten van uw kind ziet u eenvoudig in via online tool Magister. Via nieuwsbrieven en e-mails geven we u regelmatig extra informatie.
> Meer over begeleiding en contact

Veiligheid en bereikbaarheid

U vindt onze school in een fijne en veilige woonwijk in Elst. Wij zijn goed te bereiken voor leerlingen uit Elst, een dorp in de Overbetuwe of Lingewaard, Arnhem-Zuid of Lent. Om de veiligheid binnen school te waarborgen hebben wij schoolregels opgesteld. Ook werken wij met een pestprotocol en zijn er vertrouwenspersonen die hulp bieden.

Wilt u onze school zelf bekijken?

Ervaar zelf de sfeer binnen Lyceum Elst en maak kennis met de rector en zijn team. U neemt een kijkje in onze klaslokalen, kantine en krijgt toelichting over het beleid van onze school. Ook krijgt u de kans vragen te stellen, wij heten u van harte welkom tijdens de scholenmarkt of Open Dag.

NEEM CONTACT OP