Ziekte en verzuim

Ziekte en verzuim

Het kan natuurlijk gebeuren dat een leerling ziek is of door andere omstandigheden niet op school kan komen.

 

 

1 jaar corona-onderwijs

5 maart 2021

Ongeveer een jaar geleden kreeg het coronavirus vat op het onderwijs. Het werd een bewogen en tegelijkertijd bijzonder jaar. Een jaar om even bij stil te staan. Daarom heeft onze scholenkoepel Quadraam vorige week – op afstand – opnames gemaakt met leerlingen en docenten van alle Quadraam-scholen!

4V: Op afstand in gesprek over de Brexit

6 november 2020
Wat zijn de gevolgen van de Brexit voor de relatie tussen Duitsland en het Verenigd Koninkrijk? Dat was voor 4V de laatste tijd de centrale vraag bij Duits. In een aantal stappen werden de leerlingen voorbereid op het schrijven van een Duitse brief aan Robert Tonks, voorzitter van de Duits-Britse vereniging in Duisburg. Zo werd een interview bekeken en een tekst bestudeerd. Tonks zet zich actief in voor Europese samenwerking en ondervindt veel negatieve gevolgen van de Brexit.
Een aantal brieven werd opgestuurd en Tonks reageerde met een uitgebreide videoboodschap (zie foto) op de vragen die leerlingen over de Brexit hadden. De vragen gingen bijvoorbeeld over de gevolgen voor de handel, maar ook over reisbewegingen. Het is een vorm van onderwijs met gastsprekers in de doeltaal, maar dan op (ruime!) corona-afstand.

Bereikbaarheid Lyceum Elst tijdens vakantie

8 juli 2019

Beste leerlingen en ouders,

Onze school is tot en met 9 juli telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer en het e-mailadres info@lyceumelst wordt tot en met deze dag dagelijks gelezen. Het gebouw is tot en met 9 juli beperkt geopend. Daarna genieten we allemaal van onze zomervakantie.
Vanaf woensdag 15 augustus is het gebouw van Lyceum Elst weer geopend. U kunt ons vanaf dan weer bereiken via het algemene telefoonnummer en wordt het e-mailadres info@lyceumelst weer dagelijks gelezen.

In de tussentijd kunt u in noodgevallen (sterfte van een leerling of een ouder bijvoorbeeld) contact opnemen met onderstaande telefoonnummers. Deze zullen regelmatig worden gecheckt.

06-22 04 14 45: van 10 juli t/m 21 juli
06-25 46 32 36: van 22 juli t/m 02 augustus
06-25 10 91 94: van 03 augustus t/m 13 augustus

Roosters, klassenlijsten en andere informatie wordt vanaf woensdag 15 augustus kenbaar gemaakt via de hiervoor bekende kanalen.

Bereikbaarheid school tijdens sluiting

18 maart 2020

In verband met de Overheidsrichtlijnen zo veel mogelijk thuis te werken is Lyceum Elst tot 6 april a.s.  niet telefonisch bereikbaar. Als u met school wilt communiceren vragen we u om contact op te nemen met de mentor van uw zoon of dochter.
Mocht dit niet kunnen of u heeft een vraag en (nog) geen kind bij ons op school, dan kunt u mailen naar info@lyceumelst.nl

Excuses voor het ongemak.

Bereikbaarheid tussen 14-7 en 19-08-2020

14 juli 2020

Onze school is tot en met 14 juli telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer en het e-mailadres info@lyceumelst wordt tot en met deze dag dagelijks gelezen.  Daarna genieten we allemaal van onze zomervakantie.

Vanaf woensdag 19 augustus is het gebouw weer geopend. U kunt ons vanaf dan weer bereiken via het algemene telefoonnummer en wordt het e-mailadres info@lyceumelst weer dagelijks gelezen.

In de tussentijd kunt u in noodgevallen (sterfte van een leerling of een ouder bijvoorbeeld) contact opnemen met onderstaande telefoonnummers. Deze zullen met enige regelmaat worden gecheckt.

06-82 66 79 59: van 15 juli t/m 26 juli

06-82 43 02 02: van 27 juli t/m 06 augustus

06-82 58 25 29: van 07 augustus t/m 18 augustus

Roosters, klassenlijsten en andere informatie wordt vanaf woensdag 19 augustus kenbaar gemaakt via de hiervoor bekende kanalen.