Opbrengst en sfeerverslag geslaagde kerstmarkt voor Ghana

Gelukkig was er na een paar jaar coronaleed eindelijk weer ruimte voor een kerstmarkt. De kerstmarkt was dit jaar in een Ghanees jasje gestoken. De aanlokkende djembé trommels met Ghanees gezang hebben tijdens de opening van de markt de trend gezet.

De kerstmarkt is druk bezocht door leerlingen, collega’s, ouders en andere belangstellenden.  Er waren kraampjes die door leerlingen van de tweede klassen waren gevuld met cupcakes, kerstkoekjes, kerstkaarten, kerstballen, kerststerren en andere versnaperingen en versieringen. De verkoop hiervan ging heel snel, waardoor sommige kraampjes al na een half uur leeg begonnen te raken.

De eerste klassen hebben tijdens deze kerstmarkt optredens verzorgd. Deze optredens bestonden uit: djembé, bodypercussie, rap, streetbeats en hiphop die op donderdag door Jambo Africa waren ingestudeerd tijdens workshops. Het was een gezellige, geslaagde culturele mengelmoes waardoor regelmatig uit verschillende hoeken van het gebouw luid applaus kwam.

Het doel van de kerstmarkt was de watervoorziening in het arme vissersdorpje Butre te herstellen. Op dit moment wordt veel water uit een vieze modderpoel gehaald. Met het geld zal er een boorput geslagen worden die het dorp gaat voorzien van schoon drinkwater. De opbrengst van de kerstmarkt was ruim € 1.800,-. Dit is ruim voldoende om deze plannen te realiseren.

Mede namens de stichting Madamfo willen wij alle personen die mee hebben geholpen aan het succes van deze kerstmarkt dan ook ontzettend bedanken. Madamfo gaat zorg dragen voor het uitvoeren van de watervoorziening!

Ghanawerkgroep Lyceum Elst