Brugklassers vertellen

Gezellig brugklaskamp

“Tijdens het brugklaskamp waren er allerlei leuke dingen te doen, zoals zwemmen en sporten. Je leert tijdens het kamp iedereen uit de klas en uit andere klassen veel beter kennen, dat zorgde meteen voor een gezellige sfeer dit schooljaar. Tijdens het kamp ontdek je op de bonte avond waar klasgenoten goed in zijn. Ik heb onder andere door het brugklaskamp goede vrienden gemaakt! Je leert ook de docenten die meegaan op een andere manier kennen. Dit is fijn, omdat je de rest van het schooljaar les van ze krijgt.”

Flore

Uitstapjes en voorstellingen

“Er is van alles te doen op school, naast de gewone lessen. Er zijn excursies en andere activiteiten. Ik ben bijvoorbeeld naar het Archeon geweest en deed mee aan de Respectdag, sportdagen en voorstellingen. Je kunt op deze school je talenten ontdekken en ontwikkelen, door talenturen te kiezen. Je kiest dan zelf uit verschillende lessen. Op school is ook een debatteam, je kunt al vanaf de brugklas meedoen om te ontdekken of je dit leuk vindt. We doen trouwens ook mee aan buitenschoolse toernooien.”

Benoît

Inzetten voor goede doelen

“Wat ik leuk vind, is dat mijn school zich inzet voor goede doelen. Een voorbeeld hiervan is het ‘Young-Impactdoel’. In de brugklas maak je hiermee kennis. Hiervoor moesten we promotiemateriaal ontwikkelen (filmpjes en posters). Zo gingen we mensen werven voor bijvoorbeeld een rommelmarkt, flessenactie, sponsorloop en de kerstmarkt. Het geld dat dit opbracht, gaat naar een kinderafdeling van een ziekenhuis in Ghana. Ik hielp mee met dit project te organiseren en promotiemateriaal te maken. Erg leuk!”

Iris