Beta-excellentie:
voor
rekenwonders en onderzoekers

Zie jij een rekensom altijd weer als een mooie puzzel? Wil jij weten hoe een luchtballon in de lucht blijft zweven en waarom cola uit de fles spuit als je er Mentos in stopt? En is ‘daarom’ voor jou geen antwoord? Dan is ons bèta-excellentie programma echt wat voor jou. We dagen jou en andere enthousiaste leerlingen uit om het beste uit jezelf te halen bij de bètavakken wiskunde, scheikunde, natuurkunde en biologie.

Zeg maar dag tegen stoffige lessen

Maar bètavakken zijn toch moeilijk? En bovendien heel erg stoffig? Dat is verleden tijd. Tijdens de bèta-excellentie lessen ga je werken aan boeiende projecten binnen en buiten onze school. Dit gebeurt niet op vak-niveau, maar is vaak een mengeling van meerdere bètavakken. Zo battle je tegen andere scholen tijdens een bèta-olympiade en voer je in de brugklas al allerlei experimenten uit (talentlessen). Als voorbereiding op het HBO of de universiteit krijg je ook les van experts uit het bedrijfsleven. Voeg daar nog een bezoekje aan het spannende ‘Night of the nerds’ aan toe….en alle stoffigheid is toch verdwenen?

Is verdieping en verbreding iets voor jou?

Door mee te doen aan het bèta-excellentieprogramma krijg je de uitdaging die je zoekt. Je krijgt op jouw niveau verdieping en verbreding aangeboden. En ben jij een echte uitblinker? Dan is hier the sky the limit. De invulling van het programma verschilt per leerjaar. We geven je hier graag meer uitleg over.

Neem een kijkje in onze school