Actueel

Rooster boeken ophalen

15 augustus, 2019

Dinsdag 20 augustus starten de leerlingen bij Lyceum Elst met een introductie-activiteit, het ophalen van het lesrooster en de boekenpakketten. Het rooster voor het ophalen van de boekenpakketten is hier te vinden.  De boekenpakketten zitten verpakt in dozen, deze dozen mogen de leerlingen mee naar huis nemen.

Bereikbaarheid Lyceum Elst tijdens vakantie

8 juli, 2019

Beste leerlingen en ouders,

Onze school is tot en met 9 juli telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer en het e-mailadres info@lyceumelst wordt tot en met deze dag dagelijks gelezen. Het gebouw is tot en met 9 juli beperkt geopend. Daarna genieten we allemaal van onze zomervakantie.
Vanaf woensdag 15 augustus is het gebouw van Lyceum Elst weer geopend. U kunt ons vanaf dan weer bereiken via het algemene telefoonnummer en wordt het e-mailadres info@lyceumelst weer dagelijks gelezen.

In de tussentijd kunt u in noodgevallen (sterfte van een leerling of een ouder bijvoorbeeld) contact opnemen met onderstaande telefoonnummers. Deze zullen regelmatig worden gecheckt.

06-22 04 14 45: van 10 juli t/m 21 juli
06-25 46 32 36: van 22 juli t/m 02 augustus
06-25 10 91 94: van 03 augustus t/m 13 augustus

Roosters, klassenlijsten en andere informatie wordt vanaf woensdag 15 augustus kenbaar gemaakt via de hiervoor bekende kanalen.

Percentages geslaagden

1 juli, 2019

Op 1 en 2 juli 2019 mogen we aan veel leerlingen hun diploma uitreiken. We zijn trots op elke leerling die examen heeft gedaan en feliciteren alle leerlingen die geslaagd zijn.

Op de mavo zijn alle leerlingen geslaagd, 100% dus. 97% van de leerlingen is geslaagd met een extra examenvak en drie leerlingen zijn  ‘Cum Laude’ geslaagd.

Op de havo is 89% van de leerlingen geslaagd. Drie leerlingen zijn ‘Cum Laude’ geslaagd.

Op het vwo is 95% van de leerlingen geslaagd.

Enkele van onze geslaagden aan het woord….

25 juni, 2019

“School heeft ons goed voorbereid op de eindexamens. Zo hebben we veel geoefend met oude eindexamens en kregen we tools waarmee we ons konden voorbereiden. Op deze manier hadden we een goed beeld van wat we konden verwachten met de echte examens. Mijn beste tip? Als je in de laatste 2 jaar voor je examen gewoon goed meedoet in de klas, dan heb je aan het einde minder hulp nodig.

Volgend jaar ga ik VWO doen en daarna wil ik sowieso iets met techniek & technologie gaan doen. Misschien computing science op de Radboud Universiteit.” Lennart – geslaagd voor havo

“Het eindexamen vond ik best lastig soms. Gelukkig zijn we erg goed voorbereid door school en ben ik geslaagd! Ik moet nog één toets doen voor wiskunde en als ik die haal mag ik de havo gaan doen. Ik blijf graag nog wat langer op Lyceum Elst!”  Conor – geslaagd voor mavo

“Het eindexamen vond ik niet per se heel moeilijk, maar het was wel erg veel! Als voorbereiding hebben we veel oude eindexamens gemaakt en ik heb gebruik gemaakt van de extra hulp die ik op school kon. Gelukkig ben ik geslaagd! Nu ga ik de opleiding tot verpleegkundige doen – ik zou graag in een ziekenhuis willen werken en iets betekenen voor mensen die erg ziek zijn.”                        Linda – geslaagd voor mavo

“Ik was al geslaagd, maar heb tóch Duits herkanst. Nu heb ik alleen maar voldoendes op mijn eindexamen. De voorbereiding op de eindexamens was erg goed. We hebben veel geoefend met oude examens, zodat we helemaal gewend waren aan de vraagstelling. Dat hielp. Wat ik zo leuk vond aan het Lyceum Elst? Dat je zoveel vrijheid en mogelijkheden krijgt. Zo doet school mee met ‘Thematours’ van de Radboud Universiteit. Dit houdt in dat VWO-leerlingen mee kunnen doen met colleges van de Radboud Universiteit. Superinteressant! Volgend jaar start ik met de opleiding International Business Administration.” Sander – geslaagd voor vwo

“Best uniek: ik kreeg de mogelijkheid om al in havo 4 eindexamen te doen voor Duits. Die is dus al binnen, zodat ik volgend jaar meer ruimte heb voor andere vakken en activiteiten! Waarom ik verder zo blij ben op het Lyceum Elst? Ik woon er vlakbij en brugklaskamp en schoolreizen zijn enorm gezellig met al je klasgenoten en docenten!” Lara – havo 4

Tropical party

17 juni, 2019

1
2
3
4