Actueel

Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

5 juli, 2018

Beste leerlingen en ouders,

De school is tot en met 10 juli telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer en het e-mailadres info@lyceumelst wordt dagelijks gelezen. Het gebouw is tot en met 10 juli  beperkt geopend. Daarna genieten we allemaal van onze zomervakantie. Vanaf woensdag 15 augustus is ons schoolgebouw weer geopend, kunt u ons weer bereiken via het algemene telefoonnummer en wordt het e-mailadres info@lyceumelst weer dagelijks gelezen.

Voor noodgevallen (overlijden leerling of ouders ed.) kan contact worden opgenomen met onderstaande telefoonnummers. De voice-mail wordt ook regelmatig beluisterd.

06-25107688 (van 14 juli t/m 22 juli)

06-25109194 (van 23 juli t/m 31 augustus)

06-22041445 (van 1 augustus t/m 12 augustus)

Start nieuwe schooljaar

3 juli, 2018

Het nieuwe schooljaar begint op dinsdag 21 augustus. We hopen dat iedereen uitgerust en gezond terugkomt van vakantie.

Op dinsdag 21 augustus ontvang je het rooster, de informatie over het nieuwe schooljaar en jouw boekenpakket van de mentor volgens onderstaand rooster. Het boekenpakket wordt geleverd in een doos. Om kosten, maar vooral ook het milieu te sparen, blijft de doos op school. Voor het vervoeren van de boeken naar huis is het noodzakelijk om een stevige tas mee te nemen.

Leerjaar 2 en 3  : 09.00 uur tot 10.00 uur

Leerjaar 4, 5 en 6 : 10.00 uur tot 11.00 uur

Leerjaar 1  : 11.00 uur tot 14.00 uur

Instroomleerlingen: tien minuten voor aanvang van jouw leerjaar wordt je door de mentor ontvangen bij de receptie.

Op woensdag 22 augustus starten de lessen vanaf het tweede lesuur volgens het lesrooster. De leerlingen van klas 1 worden het eerste lesuur, om 8.30 uur, verwacht voor een mentor-les.

Wij wensen je een fijne vakantie toe en we zien je daarna graag weer op school!

Examenuitslag 2018

29 juni, 2018

Vandaag, 29 juni, zijn de definitieve examenresultaten bekend geworden. We zijn heel trots op al onze leerlingen die geslaagd zijn en feliciteren ze van harte. Met de leerlingen die het niet gehaald hebben, kijken we naar wat de beste volgende stap is en we wensen ze daarbij veel succes. Ook op deze leerlingen zijn we trots!

De examenuitslag is:

mavo: 95% geslaagd, waarvan  79% slaagt met een extra examenvak.

havo: 98% geslaagd.

vwo: 90% geslaagd. (waarvan 1 leerling cumlaude)

Uitbreiding huisvesting
Lyceum Elst

7 juni, 2018

Een impressie van het aanzicht vanaf de Nieuwe Aamsestraat. Het sportcourt wordt overdekt. De lokalen worden met elkaar verbonden via een half open galerij.

Lyceum Elst is een school die de afgelopen jaren is gegroeid tot een mavo/havo/vwo-school die weliswaar kleiner is dan het gemiddelde lyceum, maar groot genoeg om bij de drie opleidingen een ruime keuze te bieden. Ons motto is dan ook ‘De keuze is aan jou’.

Om de leerlingen goed te kunnen huisvesten, zijn wij in overleg met de gemeente op zoek gegaan naar geschikte huisvesting. Met ingang van het nieuwe schooljaar breiden wij de tijdelijke lokalen die nu op het veld naast de school staan uit naar veertien goed uitgeruste lokalen waarbij we veel aandacht besteden aan het binnenklimaat en de uitstraling. Daarnaast wordt er een sportaccommodatie gerealiseerd, komt er een extra fietsenstalling en richten we het terrein aan de voorkant van de school op een parkachtige manier in. We verwachten dat de werkzaamheden hiervoor tussen eind juni en half augustus plaatsvinden. De schets hieronder geeft een goede indruk van hoe het geheel eruit gaat zien. We zijn als school heel blij met deze oplossing. Met deze huisvesting kunnen we de komende jaren vooruit en goed onderwijs verzorgen.