Actueel

Profielkeuze: kies jij voor kunst?

30 oktober, 2020

De eerste stapjes richting een nauwkeurige en weloverwogen profielkeuze (PK) worden alweer langzaamaan gezet! Op Lyceum Elst verzorgen we samen met OBC Elst kunstlessen in de bovenbouw havo en vwo, bestaande uit een theoretisch en een praktische component. De kunsttheoretische lessen (KUA), worden gegeven door docenten van beide scholen. De praktijklessen drama worden gegeven door een docent van Lyceum Elst, de lessen muziek en beeldende vorming worden door vakdocenten van het OBC gegeven. Door deze samenwerking is het mogelijk om ook vakken waarvoor minder leerlingen kiezen, toch aan te kunnen bieden. Dit filmpje geeft een impressie van de inhoud van de kunstvakken in de bovenbouw:

 

 

Topjudoka Hilde Jager vloert leerlingen Lyceum Elst

22 september, 2020

Judo-jeugdkampioene Hilde Jager laat leerlingen van Lyceum Elst zien hoe zij hun tegenstander op een faire manier het beste onderuit kunnen halen. Zij deed dat maandagmiddag tijdens een clinic op school, ter gelegenheid van de nationale sportweek van sportkoepel NOC*NSF.

Tekst: de Gelderlander. Klik op deze link om het hele artikel te lezen

 

 

Prinsjesdag, ook op LE

15 september, 2020

Ook op Lyceum Elst is het vandaag prinsjesdag! De speerpunten van onze school worden doorgenomen en ook de leerlingraad komt aan het woord.

1
2
3
11