Ghana-reis 2024: een bijzondere reis!

Zondag 18 februari zijn wij teruggekomen van een bijzondere reis naar het mooie en warme Ghana.  Tijdens deze reis hebben wij ons laten onderdompelen in de Ghanese cultuur, wat toeristische hotspots bezocht en ons laten informeren over de stand van zaken rondom de (lopende) projecten.

Een lange rit naar Nkoranza werd goedgemaakt door een warm welkom bij PCC Hand in Hand. Hier leven begeleiders samen met 90 kinderen met een geestelijke beperking die vanwege deze beperking zijn achtergelaten door hun ouders of waarvan de ouders om een of andere reden niet meer in beeld zijn. De toewijding van de begeleiders, en de enorme glimlach op de gezichten van de kinderen, hebben een onuitwisbare indruk op ons gemaakt. We vinden het dan ook ontzettend fijn dat wij PCC hebben kunnen helpen met een industriële wasmachine, grasmaaier, kooktoestel, ventilatoren en waterpomp. De dankbaarheid was dan ook ontzettend groot!

Na een tussenstop in Kumasi (de op één na grootste stad van Ghana) zijn wij richting de kust gereden. Hier hebben wij genoten van de zee, Kakum National Park (tropisch regenwoud), en fort Elmina (het grootste slavenfort aan de voormalige Goudkust. Dit fort heeft ook een Nederlandse periode gekend).

De laatste dagen van onze reis hebben wij in Kokrobite nog een surflesje gehad voordat wij weer terug naar ons koude landje zijn gegaan. Het heeft moeite gekost om weer af te kicken van de cultuur, warmte, geuren, kleuren en lawaai. Het was een hele bijzondere reis die niet snel vergeten zal worden.

Eline Kuenen docente Frans

Johan Baptist docent aardrijkskunde

Luca Bingham 2vb

Demi Rossen 3mc

Alies Bosgra 4va

Hanna ten Brinke 4va

Elin Post 3va