Leerlingen als vrijwilliger bij Voedselbankactie


Vorige week vrijdag en zaterdag 15 en 16 december hebben de gezamenlijke kerken in Overbetuwe en Lingewaard samen met de Rotaryclubs, Lions en stichting Leergeld Oost Betuwe een Voedselbankactie bij alle 29 supermarkten in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard gehouden. De opbrengst was overweldigend en hartverwarmend.

De Voedselbank heeft heel veel sympathie bij het winkelend publiek. Vele mensen waren bereid naast hun eigen artikelen iets te kopen voor de mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Ook de supermarkten zelf hebben veel etenswaren gedoneerd.

Er zijn liefst ruim 1.900 kratten vol met artikelen ingezameld. Samen met financiële giften van het winkelend publiek en de supermarkten vertegenwoordigt dit een waarde van 81.000 euro. Dit zijn 100 kratten meer dan vorig jaar.

Wat ook heel fijn is, is dat ruim 450 vrijwilligers bereid waren hun steentje bij te dragen om deze actie tot een succes te maken, waaronder ook verschillende leerlingen van Lyceum Elst (zie foto).

“De Voedselbanken kunnen deze opbrengst heel goed gebruiken en zijn ontzettend blij met de inzet van alle vrijwilligers en giften van de gevers.”
Alle gevers, vrijwilligers en supermarkten worden enorm bedankt voor hun bijdrage en inzet.