Geslaagde fietsverlichtingsactie “AAN in het donker”

Scholieren van Lyceum Elst die vanchtend met goedwerkende fietsverlichting op school arriveerden en deze ook hadden aangezet (!) werden door Wethouder Wijnte Hol van de gemeente Overbetuwe samen met medewerkers van het promotieteam van Smile Promotions toegejuicht. Ze ontvingen een kaartje waarmee ze kans maakten op een Bol.com bon van € 75,=.

Ook liet het campagneteam een promotiepakket achter en verzorgde een kort informatiemoment in de klas of in de pauze. En deze actie is niet voor niets want helaas blijkt dat scholieren hun verlichting vaak wel op orde hebben, maar deze vergeten aan te zetten of hier gewoon niet de moeite voor nemen. Vaak onder het argument ‘vergeten’, ‘batterij leeg’ of ‘ze zien me toch wel’.
En dat is erg jammer, want het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval neemt met bijna 20% af bij goed werkende fietsverlichting.

Gemeente Overbetuwe is erg blij met de scholentour “AAN in het donker” op de scholen; een interventie van de Provincie Gelderland en uitgevoerd door Bureau Kragten en het promotieteam van Smile Promotions.

Dank aan Lyceum Elst voor de medewerking en de gastvrijheid!