Lars uit 1vb schrijft een boek ‘Guerra’!

Lars van Leeuwen (12) uit klas 1vb heeft een heus boek geschreven. En dan niet zomaar een verhaaltje, nee, een echt hardcover boek van maar liefst 145 pagina’s!

Lars: “Ik heb het altijd al leuk gevonden om verhaaltjes te schrijven. En ik had een tijdje geleden een boek gelezen die over dezelfde tijd ging als waar mijn verhaal zich in afspeelt. Dat heeft mij inspiratie gegeven. Toen dacht ik dat ik wel een verhaal kon schrijven over de oorlog die er in 1600 was. En uiteindelijk is daar dus mijn boek uit gekomen. Toen ben ik een site gaan zoeken waar ik het een soort van zou kunnen uitgeven en laten drukken. Ook heb ik mijn verhaal naar uitgevers gestuurd.”

Het boek gaat over Mathieu, een jongen uit België, die een speciale kans krijgt aangeboden omdat hij een groot talent heeft: hij kan heel goed schrijven en mag daarom samen met een paar andere jongens uit België die ook speciaal talent hebben op reis naar Marokko, waar ze hun kwaliteiten nog verder kunnen ontwikkelen. Ze vertrekken per schip naar Marokko maar worden onderweg naar Marokko gevangen genomen door Spaanse soldaten. Ze worden tot slaaf gemaakt en moeten voor de Spanjaarden gaan werken. Het verhaal eindigt 10 jaar later; Mathieu is een befaamd schrijven geworden en vertelt zijn verhaal op verschillende scholen met als doel dat kinderen weten hoe het leven was als slaaf. Het boek is te bestellen via: https://www.mijnbestseller.nl/site/?r=userwebsite/index&id=larsvanleeuwen.