Coronavirus: informatie Lyceum Elst

Tot en met 7 februari onderwijs op afstand

Volgens de nu geldende coronamaatregelen zijn middelbare scholen fysiek gesloten tot en met tenminste 7 februari. Tot die tijd geven we online les volgens het reguliere rooster zoals dat in Magister staat.

Voor examenleerlingen geldt een uitzonderingspositie. Het kabinet heeft aangegeven dat de lessen voor de examenleerlingen fysiek op school kunnen doorgaan, maar met inachtneming van 1,5 meter afstand. We richten onze roosters zo in dat we afstand houden kunnen faciliteren.

LE-week 2 vindt plaats van maandag 25 tot vrijdag 29 januari. Hierbij gaan alleen de toetsen door van: 4M, 4H, 5H, 5V, 6V en alleen de schoolexamens van 3M en 4V. Ook hier geldt dat we de 1,5 meter afstand in acht te nemen.

Meer gedetailleerde informatie vindt u hieronder bij ‘overzicht verstuurde informatie’.

Aan de slag met de digitale leeromgeving

Via Microsoft Teams vinden de online lessen plaats en kunnen docenten en leerlingen snel en eenvoudig samenwerken. Leerlingen kunnen docenten met vragen benaderen en sommige docenten hebben hier materialen beschikbaar gesteld (daarnaar wordt dan doorverwezen via Magister). Een instructie voor inloggen in Teams vindt u hier (klik voor link)

Overzicht verstuurde informatie

Op deze plek is de door ons verstuurde informatie terug te vinden die betrekking heeft op de invloed van het coronavirus op onze school.

Brief naar aanleiding van de verlenging van de lockdown (14 januari)
Tweede brief naar aanleiding van de lockdown (15 december)
Brief naar aanleiding van aangekondigde lockdown (14 december)
Vanaf 17 januari 2021 houden wij weer een overzicht voor u bij van het aantal leerlingen en collega’s die in isolatie zitten (15 december)
Brief over mondkapjesplicht (27 november)
Leerling of docent ziek: wat moet je doen? Overzicht voor leerlingen (9 oktober)
Update over maatregelen met betrekking tot corona (2 oktober)
Update over maatregelen met betrekking tot corona (15 september, met bijlage)
Brief start schooljaar en corona-maatregelen (20 augustus)

Bovenstaande berichten versturen we naar leerlingen via hun schoolmail. Ouders berichten we via Magister op het e-mailadres dat bij ons bekend is. Daarnaast zijn verstuurde berichten dus ook hier terug te vinden.

Bereikbaarheid tijdens lockdown

De school blijft telefonisch bereikbaar via 0481 362 920. Vragen kunt u ook stellen via info@lyceumelst.nl en via de mentor van uw zoon of dochter. Absentie kunnen ouders melden via absentie@lyceumelst.nl. We ontvangen liever geen meldingen via de telefoon.

Activiteiten onder voorbehoud

Op deze website en op tal van andere plaatsen kunt u informatie vinden over onze school en de activiteiten die we bij ons op school of daarbuiten organiseren. Wellicht ten overvloede melden we u dat deze informatie onder voorbehoud is van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. In het schooljaar 2020-2021 zullen in elk geval geen excursies of reizen plaatsvinden.

Veelgestelde vragen over het coronavirus en voortgezet onderwijs

Wanneer u vragen heeft die specifiek betrekking hebben op Lyceum Elst dan kunt u contact opnemen met de mentor van uw kind. Voor antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus en het voortgezet onderwijs verwijzen wij u door naar deze pagina van de Rijksoverheid.