Coronavirus: informatie Lyceum Elst

Onderwijs in tijdens van corona

We zijn blij dat de school vanaf 1 maart weer gedeeltelijk geopend is.  Ons uitgangspunt en dat van de overheid is dat fysiek onderwijs het beste is voor de leerlingen. De overheid vraagt ons om leerlingen zoveel als mogelijk is binnen de gestelde kaders fysiek onderwijs te laten volgen. Voor onze school betekent dit dat we leerlingen voor de helft van de tijd naar school kunnen laten komen. Het programma voor leerlingen bestaat daarmee uit de helft van de lessen op school en zelfstudie. De leerlingen vinden hun rooster in Magister. We hanteren de gewone lesduur van 45 minuten. Docenten streamen de lessen, zodat leerlingen die in quarantaine of isolatie zitten, thuis kunnen meeluisteren. Daarnaast zijn leerlingen uit leerjaar 1, 2 en 3 op de ‘thuiswerkdagen’ verplicht online aanwezig (minimaal de eerste 10 minuten van elke les). Dit geldt niet voor leerlingen in leerjaar 4, 5 en 6.

Op school gelden verder de volgende regels:
• Houd anderhalve meter afstand tot volwassenen en elkaar.
• Draag een mondkapje tenzij je buiten bent, les volgt of eet. In de lessen drama en bewegingsonderwijs hoef je geen mondkapjes te dragen. Als je je mondkapje vergeten bent, kun je er voor € 0,50 één kopen bij de balie. Tip: zorg ervoor dat je altijd reserve-exemplaren in je tas hebt.
• Je bent alleen op school als je les hebt. Kom niet te vroeg en ga gelijk na je laatste les weer naar huis.
• Was regelmatig je handen. Dat kan op de wc’s en met handgel die in de lokalen en op de gangen staat.

Mocht er onverhoopt toch een coronabesmetting op onze school zijn, dan kunt u in dit document lezen hoe wij daarover communiceren.

Heb je andere vragen, dan kun je terecht bij je mentor. Meer gedetailleerde informatie vindt u hieronder bij ‘overzicht verstuurde informatie’.

Aan de slag met de digitale leeromgeving

Via Microsoft Teams vinden de online lessen plaats en kunnen docenten en leerlingen snel en eenvoudig samenwerken. Leerlingen kunnen docenten met vragen benaderen en sommige docenten hebben hier materialen beschikbaar gesteld (daarnaar wordt dan doorverwezen via Magister). Een instructie voor inloggen in Teams vindt u hier (klik voor link)

Overzicht verstuurde informatie

Op deze plek is de door ons verstuurde informatie terug te vinden die betrekking heeft op de invloed van het coronavirus op onze school.

Brief over ons onderwijs tot (vermoedelijk) de zomervakantie (9 april)
Algemene informatie over ons communicatiebeleid bij een besmetting (31 maart)
Brief over heropening middelbare scholen (26 februari)
Brief over wijzigingen in de online lesopzet (12 februari)
Brief naar aanleiding van de verlenging van de lockdown (14 januari)
Tweede brief naar aanleiding van de lockdown (15 december)
Brief naar aanleiding van aangekondigde lockdown (14 december)
Vanaf 17 januari 2021 houden wij weer een overzicht voor u bij van het aantal leerlingen en collega’s die in isolatie zitten (15 december)
Brief over mondkapjesplicht (27 november)
Leerling of docent ziek: wat moet je doen? Overzicht voor leerlingen (9 oktober)
Update over maatregelen met betrekking tot corona (2 oktober)
Update over maatregelen met betrekking tot corona (15 september, met bijlage)
Brief start schooljaar en corona-maatregelen (20 augustus)

Bovenstaande berichten versturen we naar leerlingen via hun schoolmail. Ouders berichten we via Magister op het e-mailadres dat bij ons bekend is. Daarnaast zijn verstuurde berichten dus ook hier terug te vinden.

Bereikbaarheid school

De school is telefonisch bereikbaar via 0481 362 920. Vragen kunt u ook stellen via info@lyceumelst.nl en via de mentor van uw zoon of dochter. Absentie kunnen ouders melden via absentie@lyceumelst.nl. We ontvangen liever geen meldingen via de telefoon.

Activiteiten onder voorbehoud

Op deze website en op tal van andere plaatsen kunt u informatie vinden over onze school en de activiteiten die we bij ons op school of daarbuiten organiseren. Wellicht ten overvloede melden we u dat deze informatie onder voorbehoud is van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. In het schooljaar 2020-2021 zullen in elk geval geen excursies of reizen plaatsvinden.

Veelgestelde vragen over het coronavirus en voortgezet onderwijs

Wanneer u vragen heeft die specifiek betrekking hebben op Lyceum Elst dan kunt u contact opnemen met de mentor van uw kind. Voor antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus en het voortgezet onderwijs verwijzen wij u door naar deze pagina van de Rijksoverheid.