Keuzemogelijkheden bij de
Q-highschool

Vanaf september 2018 gaan een aantal bovenbouwleerlingen uit havo en vwo lessen volgen bij de Q-highschool. Meneer Lobo-van Vliet is het aanspreekpunt van de Q-highschool op school en hij zal er zelf ook filosofielessen gaan geven. Het idee van deze higschool is dat leerlingen van verschillende scholen uit ons schoolverband door middel van fysieke bijeenkomsten (op een van de scholen), webcamlessen (elk vanuit hun eigen schoolgebouw) en digitale lessen (filmpjes) vakken kunnen volgen die niet op hun eigen school worden aangeboden. Ook is er veel ruimte voor leerlingen om zelf vraagstukken in te dienen waar ze graag meer over willen ontdekken. Deelnemers kunnen ervoor kiezen een vak het hele jaar door te volgen, of zich in te schrijven voor een losse module van acht weken. Op dit moment worden informatica, wiskunde D en filosofie aangeboden voor de bovenbouw van havo en vwo. In de loop van het jaar komen daar andere vakken bij en kunnen ook mavo-leerlingen en onderbouwers er terecht. Op dit moment is de Q-highschool bovendien op zoek naar vloggende leerlingen die verstand hebben van YouTube. Meld je aan als je interesse hebt! Meer informatie over het een en ander is te vinden op  https://q-highschool.nl/ .