Travel Active

Travel Active zoekt gastgezinnen!

Ervaringen van een gastgezin

Eerder gingen er al internationale scholieren naar Lyceum Elst en naar andere middelbare scholen in Nederland. Zij kwamen terecht in een gastgezin in de regio. Wij vroegen een gastgezin hun ervaring kort te delen:

“Met het hosten van een buitenlandse student haal je een stukje buitenland in huis. Het maakt het gezin een stuk dynamischer en een stuk internationaler. Een internationale student in huis is ook een voorbeeld voor de eigen kinderen. Ze leren dat er meer is dan je eigen land en dat al die dingen die voor ons zo vanzelfsprekend zijn in een ander land heel anders werken. Verder blijft het intrigerend om een student te observeren tijdens hun verblijf hier en de ontwikkeling te zien die ze hier door maken”.

“Het is echt een uitdaging om een student in huis te nemen. Niet alleen maak je kennis met de cultuur van de student, maar je dompelt je ook onder in de Nederlandse cultuur. De studenten zijn nieuwsgierig en vragen je van alles over jouw eigen cultuur. Waarom is de vlag van Nederland rood-wit-blauw? Waarom draagt iedereen tijdens grote evenementen oranje, en ga zo maar door! Het zet je echt aan het denken.”

“Wij hebben van april t/m november 2017 een uitwisselingsstudent uit Brazilië in ons huis opgenomen. Hij was een gezellige, sportieve, rustige puber van 16 jaar en vond het fijn om dagelijks naar Lyceum Elst te gaan. Bij vrije dagen ging hij met vrienden diverse steden in Nederland en buitenland bezoeken en hij vond het ook prettig om met ons mee naar familie, vrienden en feesten te gaan. Op deze manier hebben wij hem met de Nederlandse cultuur laten kennismaken. Het is een verrijking om een student in huis te hebben. Wij missen zijn gezelligheid.”

Over High School Holland

Meer van de wereld zien zonder van huis te gaan. Het kan met het Travel Active High School Holland programma. Ook dit jaar komen er weer vele buitenlandse studenten van over de hele wereld naar Nederland. Via Lyceum Elst en hun gastgezin leren ze de Nederlandse taal en cultuur kennen. U kunt het gastgezin zijn dat de student een warm thuis biedt en hem of haar kennis laat maken met ons prachtige land. Dit jaar komen de studenten, die het hele schooljaar blijven, op 20 augustus in Nederland aan. Eerst is er een oriëntatieweek waarin ze workshops en taaltrainingen volgen. Natuurlijk laten we ze daarnaast o.a. Amsterdam zien en leren we ze fietsen!

Als gastgezin krijgt u trouwens van ons een Travel Active-fiets waar de student gebruik van kan maken. U kunt er voor kiezen om een student voor een semester (5 maanden) te hosten of een schooljaar (10 maanden). Gedurende de uitwisseling wordt u en de student begeleid door onze Regio-coördinator Angela van Leuveren. Lokaal worden er uitjes door hen georganiseerd en ook Travel Active organiseert events voor studenten en gastgezinnen! Als gastgezin zorgt u alleen voor kost en inwoning voor de student. Alle overige kosten zijn voor rekening van Travel Active. Hebt u vragen aan ons, bel gerust 020- 737 20 62 of kijk op www.travelactive.nl/high-school-holland.

Vanaf eind augustus heten wij studenten zeer welkom op Lyceum Elst. Zij zouden graag geplaatst worden bij een gastgezin in Elst of omgeving en op fietsafstand van de school. Maak hieronder kennis met ze. Naast deze studenten komen er nog meer internationale studenten naar Nederland. Benieuwd naar hen? Bekijk dan ook de profielen van deze studenten. Wij horen graag van je!

Pedro uit Brazilië

16 jaar – zoekt gastgezin – vanaf augustus 2018

Naam: Pedro
Land: Brazilië
Geboortedatum: 21 juli 2001

Persoonlijke eigenschappen: Sociaal, vriendelijk, rustig
Verblijfsperiode: Een schooljaar

Hobby’s: Voetballen, tennissen, video games

Bijzonderheden: Heeft astma

Hallo,

Ik heet Pedro en ik kom uit Brazilië. Ik denk dat mijn ouders mij zullen omschrijven als een eerlijk, aardig en rustig persoon. Ik zelf vind dat mijn persoonlijke eigenschappen zijn dat ik sociaal en eerlijk ben. Mijn slechtste eigenschap is dat ik soms ongeduldig kan zijn.

Ik vind het erg leuk om veel tijd met mijn familie en vrienden door te brengen. Ook breng ik veel tijd door met voetballen en tennissen. Ik ben ook vaak te vinden in het stadion om mijn favoriete voetbalclub aan te moedigen.

Een neef van mij is al vaker in Nederland geweest en vertelde mij dat jullie vaak haring eten, een hele specifieke smaak maar iets dat ik echt moet proberen. Ik kan niet wachten! Ik weet ook dat Nederland onder de zeespiegel ligt, echt lastig om te geloven maar het is waar. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland, en natuurlijk de meest bekende voetbalclubs zijn AJAX, PSV en Feyenoord.

Tot zover een klein introductie over mijzelf, binnenkort zal ik er echt zijn! Dan heb ik nog meer de kans om meer over mijzelf en mijn thuisland te vertellen. Ook dan zal ik meer te weten komen over jullie land, cultuur en gewoontes.

Pedro Henrique