Onze school

Lyceum Elst

Lyceum Elst is de school voor vwo, havo en mavo in Elst. Het is een kleine school, waar docenten en leerlingen elkaar kennen. Dicht bij huis, want waarom zou je ver fietsen? Er is een sfeer van vertrouwen, waarin de leerling wordt uitgedaagd en de ruimte krijgt om te laten zien wat hij kan. Wat hij zélf kan en wat hij samen met anderen kan.


Als je Lyceum Elst verlaat met je vwo-, havo- of mavo-diploma, ben je goed voorbereid op je vervolgstudie. Dat betekent dat je kunt samenwerken, dat je weet wat je waard bent, kennis van zaken hebt, dat je keuzes kunt maken en daar verantwoordelijkheid voor neemt. Het schooljaar bij Lyceum Elst is verdeeld in periodes. Na iedere periode is er ruimte voor speciale activiteiten. Dat kunnen vakoverstijgende projecten zijn, excursies, sportactiviteiten en iets creatiefs. De school bruist dan nog meer dan anders. De leerlingen zijn dus actief bezig met leren. Hierdoor wordt talent ontdekt en iets met talent gedaan. 

Met ingang van schooljaar 2012-2013 zijn we begonnen in een volledig nieuw schoolgebouw dat van alle gemakken is voorzien en er van binnen nog mooi uitziet ook!