Gevarieerd lesprogramma

Op onze school worden afwisselende en boeiende lessen gegeven.

Het schooljaar is verdeeld in vier periodes. In die periodes zijn er lessen in de gewone schoolvakken. Je hebt een rooster van 45 minuten per les. Na iedere periode van acht weken is er de ‘LE-week’ (Lyceum Elst-week). Dan zijn er toetsen, projecten, excursies, sportactiviteiten en creatieve activiteiten. De mentor is van groot belang en voert regelmatig begeleidingsgesprekken met je om te praten over hoe het met je gaat op school. Je hebt twee mentoruren per week in de onderbouw en één lesuur per week in de bovenbouw.

Buiten de lessen doen we ook nog heel veel. We noemen hieronder een paar activiteiten die we organiseren:

• De Respectdag

• Talenturen

• Schoolfeesten

• Sportdagen

• Excursies

• Leerlingenplatform

• Buitenlandse studiereis

• Brugklaskamp

• Cultuurworkshops

• Het debatteam

• Tutorschap (bijles door bovenbouwleerlingen)

FLExuren

Op dinsdagmiddag hebben we de 'fLEx-uren'. Bij deze uren kies je voor ondersteuning bij sommige vakken. Alle docenten zijn hierbij aanwezig om je te begeleiden en ondersteunen bij lesonderdelen die je lastig vindt.

Nu en in de toekomst moet je veel keuzes maken. Wij helpen je om je talenten te ontdekken en om zelfstandig keuzes te maken.

Een aantal weetjes over de school

Ons gebouw

Ons schoolgebouw is kleurrijk en overzichtelijk. De aula is het centrum van onze school met een kantine waar je tijdens de pauzes wat te eten en drinken kunt kopen.

Sportcourt

Op ons schoolplein ligt een gloednieuw sportcourt waar je tijdens je pauzes kunt ontspannen door te voetballen of te basketballen.

Blijf altijd op de hoogte!

Lyceum Elst | Auditorium 3 6661TZ Elst | 0481-362920 | info@lyceumelst.nl