Brugklas

In het eerste jaar op het Lyceum Elst wen je aan de school en aan de lessen. Je krijgt veel nieuwe vakken en verschillende docenten en huiswerk. Daar moet je aan wennen. Je mentor of mentrix helpt je om te leren wennen en begeleid je in het maken van huiswerk en het leren. Je kunt altijd bij hem of haar terecht.

Als je een paar weken op school zit, ga je met je nieuwe klas op brugklaskamp. Tijdens het brugklaskamp leer je elkaar veel beter kennen door spelletjes en activiteiten.

In de brugklas krijg je vanaf periode 2 talentlessen. Je mag zelf kiezen welke talentles je kiest. De talentlessen variëren van fotografie, toneel, sport tot sterrenkunde en science-proefjes. Tijdens deze talentlessen ontdek je waar je goed in bent en leer je jezelf uit te dagen.

Leerjaar 1

Op Lyceum Elst hebben we de volgende brugklassen:

• Mavo

• Mavo/havo

• Havo/vwo

• Vwo

We hebben dakpanklassen met twee niveaus samen in een klas. Het voordeel van een dakpanklas is dat je gedurende het eerste schooljaar kunt uitvinden welk niveau het beste bij je past. Aan het einde van het eerste leerjaar bespreken de docenten welk niveau het beste bij je past. In de tweede klas zit je dan op de mavo, havo of vwo.

Blijf altijd op de hoogte!

Lyceum Elst | Auditorium 3 6661TZ Elst | 0481-362920 | info@lyceumelst.nl